Falksmetall

2a05a0da-643a-41f1-b6d2-ce98de08ed14

FORSKNINGSPROJEKT STYRTAVLOR

Falks Metalls arbete med styrtavlor/pulstavlor påbörjades i samband med det nationella projektet Produktionslyftet. Tavlorna blev en daglig samlingspunkt för flertalet medarbetare. I samband med att vår resa genom Produktionslyftet var klar 2015, så insåg vi att det fanns så mycket mer att arbeta med.

När möjligheten dök upp att få delta i ett forskningsprojekt, Vis’man, som rörde just våra styrtavlor, då ville vi vara med. Att få arbeta nära forskare är väldigt spännande. Det skapar andra infallsvinklar och ger nya insikter.

I vårt fall blev en workshop i juni 2018 startskottet på en förbättring inom området kommunikation. Hur sprider vi information? Inte en alldeles enkel nöt att knäcka. Hursomhelst; efter tre års arbete i projekt Vis’man avslutades detta. Läs mer om projektet här:

https://www.mdh.se/artiklar/2020/november/forskning-inom-informationsdesign-ska-bidra-till-mer-givande-tavelmoten

Är vi på Falks klara med projektet?
Nej, tavlorna uppdateras ständigt för att matcha vårt nuvarande behov.

We are happy to tell, that we have phased out pure cutting-oil in our production. The only cutting fluid we use, is water-based emulsion. This is a result of a strategic decision made back in 2018, which now is implemented as we sold our transfer machines Hydromat. Considering our significant environmental aspects, we are satisfied with the improved impact for the environment.