Falksmetall

Falkwork®

Falks Metall är ett familjeägt företag med snart 80 år i branschen. Vi har alltid arbetat med förbättringar på olika sätt. Våra kunder och leverantörer utmanar oss för att vi ska bli ännu bättre. Struktur är viktigt för att kunna hantera en verksamhet där många olika faktorer påverkar. Våra medarbetare vill att vi jobbar med teamwork och bibehåller en atmosfär av glädje, hänsyn, engagemang och hjälpsamhet. Företagskulturen är viktig för oss och vi vill att vår arbetsplats ska präglas av trivsel, innovation och lust att lösa uppgifterna.

Vi lever i en global föränderlig värld med knivskarp konkurrens. Att hålla en hög kvalitet och ständigt bli bättre gör att vi kan ha ett långsiktigt perspektiv på vår verksamhet. Den enda bestående konkurrensfördelen är att lära snabbare än våra konkurrenter.

Så jobbar vi. Nu och i framtiden för att säkra kvalitet och effektivitet i världsklass. Det kallar vi Falkwork®

Vill Du Arbeta i Vårt Team?

Lediga tjänster hittar du här.

Hittar du ingen tjänst som passar dig där, men ändå tror att du passar hos oss och vill skicka in en intresseanmälan så använd gärna formuläret här. Vi återkopplar till dig så snart vi kan.

SVARVNING SEDAN 1955

1946 startade Pers farfar Folke Falk verksamhet i ett uthus i nuvarande Gnosjö centrum. Efter kriget fanns behov av kopplingar för oljeeldning så på sin fritid svarvade Folke och hans bror Helge sådana produkter. Detta var grunden till det som 1955 blev Falks Metall och som drevs av Folke och hans söner Uno och Björn. Den huvudsakliga affärsverksamheten bestod av s.k. revolversvarvning. 1969 byggde man en ny fabrikslokal på Västergatan i Gnosjö där man höll till tills 2005 då en ny större fastighet köptes på Marieströmsvägen. I början på 80-talet blev Uno ensam ägare till Falks Metall och ett par årtionden senare övertog Per familje-företaget. Utvecklingen har gått framåt. Från några revolversvarvar och 5 anställda, till över 40 svarvar med tillhörande robotar och ungefär lika många härliga medarbetare. Vi satsar idag för att finnas till imorgon!