Falksmetall

VI BYTER TILL FJÄRRVÄRME

2022-01-21

Under hösten 2021 inleddes arbetet med att ersätta uppvärmning via naturgas till fjärrvärme.

Varför gör vi detta? Jo, vi vill bidra till att minska växthusgasutsläppen från förbränning av fossila bränslen.

Vi tar hjälp av  GHG-protokollet (Greenhouse Gas Protocol) som är en global standard för mätning, hantering och rapportering av växthusgasutsläpp.

GHG-protokollet delar in utsläppen i olika s k scope, där vi först arbetar med scope 1 som innehåller direkta växthusgasutsläpp,  d v s utsläpp som verksamheten har direkt kontroll över.

Scope 1 rör exempelvis växthusgasutsläpp från fordon och maskiner som verksamheten äger eller leasar.

Vi hoppas att bytet från naturgas till fjärrvärme kommer att bidra positivt till en bättre miljö.

NYANSTÄLLNING

2021-11-29

Vi är glada för att kunna presentera Johan Lind som är vår nye Key Account Manager. Johan är 29 år gammal och född och uppvuxen i Gnosjö där han bor med sin familj. Några korta presentationsord från Johan:

“Jag trivs med lugnet på landsbygden men reser gärna till nya platser och kulturer. På fritiden gillar jag att spendera tid med familj och vänner, gärna över en middag där jag står för matlagningen. Paradrätten är biff Rydberg med en riktigt bra senapscreme”. 


Vi är väldigt tacksamma för att vårt team förstärks med Johan som vi vet kommer ta väl hand om våra kunder. 

ELMIA SUBCONTRACTOR 2021

2021-10-29

Välkommen att besöka oss på Elmia Subcontractor 2021. Mässan äger rum i Jönköping fr o m tisdag 9 november t o m fredag 12 november. Vi ställer som vanligt ut i Made in Gnosjö-montern, men i år håller vi till i D-hallen. Monterplats D03:17.

 

Länk till inbjudan här.

VI UPPGRADERAR TILL MONITOR G5

2021-10-10


I fredags stängde vi ner Monitor G4 och tog klivet in i Monitor G5. 

Falks Metall har arbetat i affärssystemet Monitor sedan 1993 och i och med den här uppgraderingen så hoppas vi att kunna förbättra vår processeffektivitet ytterligare. 

Måndag 11/10 räknar vi med att vara igång med våra utleveranser igen. 

INGA ANMÄRKNINGAR IATF

2021-09-23 

Vi är så glada och tacksamma för att vårt kvalitetsledningssystem bär upp vår verksamhet. Under veckan så har Bureau Veritas reviderat oss i enlighet med ISO 9001 och IATF 16949. Glädjande nog kan vi konstatera att vi hade 0 (noll) avvikelser. 

Vi fick ett antal förbättringsförslag som vi har börjat diskutera redan idag. Allt inom ramen för det  vi kallar Falkwork®. 

VI SÖKER TEKNISK SÄLJARE

2021-07-14

Vårt team behöver förstärkas med en teknisk säljare!

Vi söker dig som har ett teknikintresse och en förmåga att kommunicera med människor. Vi erbjuder en trevlig arbetsplats som präglas av entreprenörskap och ett starkt driv framåt. Tjänsten innebär resande, så du bör tycka om att vara ute på vägarna.
Ring gärna Per Falk om du har frågor 0370-33 26 01. Eller maila din ansökan till per@falksmetall.se.

NU SÖKER VI OPERATÖRER

2021-05-28

Underbart! Efter ett år i Coronans tecken så ser vi nu möjligheter framför oss. 

Vi behöver därmed förstärka vårt team med operatörer till dagskift samt ständig eftermiddag/kväll. 

Vi söker dig som framförallt har en vilja att lära nytt och är noggrann. God svenska är en förutsättning för att förstå våra skriftliga instruktioner. Erfarenhet från industri är meriterande, men vi vet att din personlighet och förmåga att lära är den viktigaste egenskapen. Vår produktion är automatiserad och ett intresse för IT är en god grund att stå på. 


Ring vår produktionschef Magnus på telefon 0370-33 26 15 eller skicka en ansökan till magnus@falksmetall.se.


Vi ser fram emot att förstärka vårt team! 

VI SÖKER STÄLLARE

2021-04-21

Vi har många nya projekt och nya kundartiklar och söker därför en ställare.

 

Vi söker dig som har erfarenhet av skärande bearbetning, gärna för maskintyp Mazak. I arbetet ingår att självständigt kunna ställa nya produkter och därmed ha goda kunskaper om verktyg och skärdata.

 

Som person är du självgående men kan arbeta tillsammans i grupp. En förutsättning för att förstå de kvalitetsstandarder som vi arbetar efter, är att din svenska är bra i tal och skrift.


Falks Metall kan erbjuda en högteknologisk arbetsplats där teknik och automation präglar vår verksamhet. Tjänsten är dagtid.

 

När behövs du?

Vi tänker oss att du kan börja hos oss omgående.

Ring gärna 0370-33 26 15 (Magnus) om du har frågor.

Välkommen med din ansökan till Magnus Ericsson: 

magnus@falksmetall.se

Märk mailet med ”Ställare”

NY MILJONORDER

2021-02-19

Vi kan idag meddela att vi har fått en ny order på varmpressade

mässingskomponenter!

 

Varmpressning är en kostnadseffektiv metod som ger högre hållfasthet än t ex gjutning.

Metoden lämpar sig väl för artiklar som används inom områden där man transporterar vätska, gas och liknande.

 

 

Fråga oss gärna om gjutning och varmpressning, svarvning och fräsning.

NYTT PROJEKT OCH EXAMENSARBETE

2021-01-22

De två studenterna Ioana och Cezar  från Jönköpings Universitet (JU) kommer att göra sitt examensarbete på Falks Metall. Målsättningen är att automatisera avläsningen av Eltimonenheterna från Mimatic. 

Idag läser vi av dessa enheter manuellt men målsättningen är att skapa en helt automatiserad avläsning i våra Mazak Multiplex. Avstämningar i projektet kommer att göras veckovis fr o m vecka 6, 2021 tillsammans med representanter från Mimatic, Ravema och Falks Metall AB. 

AUTOMATION SMÅLAND

2020-12-08

Vi är medlemmar i Automation Småland och det ger oss tillgång till ett kraftfullt nätverk med flera experter. Syftet med Automation Småland är att stärka tillverkningsindustrin med automation och digitalisering, främst i Småland med omnejd. 
Genom att utveckla automationsföretag och formera ett kluster av experter på tillverkningsindustrins automation och digitalisering, främst för små och medelstora företag, bidrar Automation Småland till att ytterligare effektivisera och utveckla tillverkningsindustrin och därmed regionens konkurrenskraft generellt. 

Läs mer på  https://automationsmaland.se/om-automation-smaland/

FORSKNINGSPROJEKT DRIVER OSS FRAMÅT

2020-11-27

Falks Metalls arbete med styrtavlor/pulstavlor påbörjades i samband med det nationella projektet Produktionslyftet. Tavlorna blev en daglig samlingspunkt för flertalet medarbetare. I samband med att vår resa genom Produktionslyftet var klar 2015, så insåg vi att det fanns så mycket mer att arbeta med. 

När möjligheten dök upp att få delta i ett forskningsprojekt, Vis’man, som rörde just våra styrtavlor, då ville vi vara med. Att få arbeta nära forskare är väldigt spännande. Det skapar andra infallsvinklar och ger nya insikter. 

I vårt fall blev en workshop i juni 2018 startskottet på en förbättring inom området kommunikation. Hur sprider vi information? Inte en alldeles enkel nöt att knäcka. Hursomhelst; efter tre års arbete i projekt Vis’man avslutades detta. Läs mer om projektet här: 

https://www.mdh.se/artiklar/2020/november/forskning-inom-informationsdesign-ska-bidra-till-mer-givande-tavelmoten

Är vi på Falks klara med projektet?
Nej, tavlorna uppdateras ständigt för att matcha vårt nuvarande behov.  

VI KAN BEARBETA ECOBRASS®

2020-11-05

Bly är ett vanligt legeringsämne i mässing, men p g a dess hälsofara blir det allt viktigare att titta på blyfria alternativ.

 

Falks Metall har erfarenhet av bearbeta Ecobrass® som är en blyfri mässing.

ETT HÖGT CPK-VÄRDE SKAPAR TRYGGHET 

2020-10-29

 

Statistisk processtyrning (SPS) är tillämpning av statistiska metoder för övervakning och styrning av processer. Vi använder CPK för att styra vår tillverkningsprocess. Ett högt CPK-värde visar på en stabil process. 

Våra kunder vill att vi uppnår CPK 1,33. Detta betyder enkelt tolkat att 99,9937% av våra artiklar kommer att tillverkas inom ställda toleranser (förutsatt att processen är stabil). 

Fotot visar en av våra bildskärmar i produktionen. Listan är i realtid för de egenskaper som precis nu har det lägsta CPK-värdet för tillverkade artiklar (ett spann mellan CPK 1,6 till 7,0)

Med ett  sådant här utfall så kan vi och våra kunder vara trygga med att vår tillverkningsprocess är stabil. 

RUBRIK 1